torsdag 14 mars 2013

en såld väska

i våras frågade en av Jacks förskolefröknar om jag sydde på beställning. det var strax innan Nora föddes och jag bad att få avvakta lite. senare under våren tyckte jag mig hitta tid och ork (för mig är det inte så lätt. många bloggare med småbarn verkar ha/hitta/ta hur mkt tid för att sy som helst. för mig blir det ofta ett helt oöverkomligt projekt att ens sy ngt litet. antar att det handlar om rutiner och inställning...)

jaja, en väska ville iaf bli sydd och beställdes med längre handtag för att kunna bäras som en axelväska. förlängde bara mitt vanliga mönster men tänker i efterhand att den liksom blev åt fel håll jämfört med axelbandet. nu måste man vrida på väskan, men den är ju ganska mjuk och följsam så det går nog ok. om jag minns rätt (är ju ändå snart ett år sen...) så strök jag på ett ganska tunt mellanlägg för att göra den lite mer stabil.


gärna rött och svart, inte lila var önskemålet. ni som känner mig förstår att det inte var något problem! sydde innerfickan av mitt favorittyg, vera från ikea, i finaste färgställningen svart med röda klöverblommor. (det tyget kräver nog ett helt eget inlägg tror jag bestämt!) en nyckelhållare för att lättare hitta knippan blev det med. den är fastsydd  i innerfickan.



tisdag 5 mars 2013

Det nödvändigaste

Dessa är alltid med. Mobil, pengar, nycklar, näsdukar och nappar. Göta Trädgårdh och Anna-Lena Emdén.

Jacks kaja

Jacks mysiga förskolefröken ska ha barn senare i vår och till hennes sista jobbdag hade vi med ett paket. En kaja till bebisen.

När jag frågade jack hur den skulle se ville han ha den prickig och grön. Jag plockade fram tyger som han fick välja på. Den blev väldigt fin.

en till kaja


alba föddes i höstas och fick en kaja. broderade lite detaljer på den.





en nyhet för denna kaja, tror jag, är att det är prassel i benen och inte ludd. så mkt enklare att trycka in lite prasslig plastfolie än att pilla med luddet. roligare för barnen oxå tänker jag. två flugor i en smäll helt enkelt.

ikappbloggning

har sytt en hel del, men bloggandet har kommit på efterkälken. hoppas kunna lägga upp lite mer ett tag nu.


sydde ett pillband (ett tyg med små band, snören och en knapp att pilla på.) till vagnen i somras. har lite spelat ut sin roll nu, en ettåring pillar inte lika mycket som en halvåring. dessutom är det svårpillat med vantar på sig.  men eftersom bågen är så ful i sig får det sitta kvar.





bandet är sytt i samma tyg som dynan. har fått veta att det är designat av en göta trädgårdh. har kommit med i en fb-grupp för tygnördar och lärt mig väldigt mkt de senaste veckorna om olika tyger. bra träning av självkontroll oxå att kika runt bland alla tyger och försöka tygla ha-begäret.