torsdag 30 juli 2009

lagat och nysytt

denna regniga dag har jag lagat två par byxor, en kofta, sytt i minst fem knappar i olika plagg, sytt om axelbanden på tre linnen och sytt ett näsduksfodral (enligt den här beskrivningen). sydde två igår oxå till mamman och den stora lillasystern. pappan och lilla O som hade namnsdag fick inget sytt - de fick en hallonrulltårta istället.




vann inga knappar. men jag vann andra pris i den hemliga tävlingen - biljetter till metallica på sonisphere. vi valde att inte åka pga en massa olika anledningar. hade vi vunnit första pris hade vi alla gånger åkt iaf : jag och mina 9 vänner hade blivit hämtade i min hemstad av en turnébuss, skjutsad till hultsfred och sen hemskjutsad igen på natten. det hade varit fint!

söndag 5 juli 2009

tävlingar...

jag gillar tävlingar även om jag sällan vinner. har lagt till en ruta till höger med pågående bloggtävlingar. är med i flera stycken nu bland annat den här där man kan vinna knappar! min lycka vore gjord om jag vann. jag är barnsligt förtjust i knappar. håller tummarna.

är oxå med i en annan tävling i ett helt annat sammanhang, men den är hemlig än så länge för om jag skulle vinna så vill jag att priset blir en överraskning för min M. håller tummarna ännu mer i den tävlingen!

fredag 3 juli 2009

semester!

nu har jag semester i en vecka innan jag jobbar en vecka till för att sedan ha tre och en halv veckas semester. så skönt. det har varit mycket på jobbet de senaste veckorna. inte den som precis gått öfrstås. då har det varit sjukt lugnt men sjukt varmt oxå. har inte orkat med ngt alls. barnen har kilat runt en stund, vi vuxna har häckat runt en bänk i skuggan. vattenflaskorna har tömts snabbare än ngn orkar fylla på dem.

men i denna värme har jag ändå lyckats sy lite. inspirerad av alla andra bloggare som sytt örngottströjor ville jag oxå sy en sån. köpte ngra örngott på myrorna och kupan och satte saxen i det första. det visade sig vara lite för smalt och kort. nästa. ett stort kvadradiskt örngott. det blev bättre. tyget räckte till ärmar men så tyckte jag att jag skulle ta in den lite och vips så blev den mycket tajtare än jag hade tänkt. och då hade jag redan klippt bort överflödigt tyg. jaja,den går väl att använda iaf. (bilden är kass men jag är både fotograf och modell, då blir dte som det blir.)


det är en av de saker jag definitivt behöver jobba på: att ta det lungt. men jag vill att det ska gå snabbt och bli färdigt. det kanske är bra såhär i början av sykarriären. om det skulle behöva vara perfekt så skulle jag nog fastna och tröttna. tur att tygerna är köpta för en spottstyver på second hand!

innan jag började med örngotten hade jag börjat kopiera en tunika som jag köpt och gillar väldigt mkt. har bloggat om den tidigare och här kommer lite bilder. min tunika blev mer insvängd än den köpta, eftersom den är i ett styvare tyg som inte faller lika snyggt. fickan är av tyg från ikea.



Här kommer kaja nr 4 på bild oxå. den bor nu i småland hos svågerbarnet som visade sig vara ett trevligt litet barn med glatt humör.