måndag 15 juni 2009

här kommer äntligen lite bilder.

först på mina kajor. de är skapade med telefonklotter som förlaga: när jag pratar i telefon eller sitter på ngt tråkigt möte eller så, så blir det lätt små kajor i kanten på pappret. och nu finns de i verkligheten oxå!

tanken är att kajorna ska vara mjuka, lätta, tugg- och greppvänliga för små barn. systerbarnet lilla O (~5mån) har testat på kaja nr 1. den fick godkänt! eftersom jag älskar knappar nästan mest av allt så vill jag att ögonen ska vara av knappar. men jag vill INTE ta på mig ansvaret för att de verkligen sitter fast och inte kommer att hamna i munnen på någon liten kotte. därför har kajorna två uppsättningar ögon. ett par broderade att se med tills ägaren slutat upptäcka allt med munnen och sen ett par knappögon att sy fast.

kaja nr 1 med sina knappögon

kaja nr 2 bor numera hemma hos Imma

kaja nr 3 har jag ingen bild på ännu. den bor nu hemma hos chiwi&kalott-barnet. där blev den snabbt en pingvin. men den är glad ändå för redan första helgen fick den följa med som lekkamrat på ett födelsedagskalas.

senaste kajan är kaja nr 4. den är snart på väg till det andra syskonbarnet, cykelprinsen. vi ska äntligen få träffa honom nu i midsommar. han är tre månader och vi skäms över att vi inte presenterat oss än. hoppas han förlåter oss.

det var det. mina namnband som jag beställt hade inte kommit när jag sydde dessa fyra, så de har broderad signatur. kaja nr 5 får bli först med siri...-bandet.


onsdag 10 juni 2009

tävling...

... gillar vi! trevligt med tyg i potten oxå. jag som inte har barn som behöver barnkläder...
här är tävlingen. lite kort varsel kanske.

måndag 8 juni 2009

jahaja,

det går inte så bra med mina bilder. nu ligger de i alla fall på en skiva, men den är fortfarande kvar hos mamma o pappa men snart så kanske ni får se ngt av de jag åstadkommit.

i helgen började jag sy en tunika. jag har en svart tunika från Lager 157 som jag älskar. den är så bra modell med fickor på. jag la helt enkelt den gamla tunikan uppe på tyget och klippte runt. nåja så enkelt var det inte eftersom den var vriden och sömmarna inte gick rakt och det dessutom var rynk både över brösten och i ärmarna men efter lite trix så blev det inte så dumt iaf. Inte en precis kopia direkt, men jag har ju aldrig gjort ngt liknande förrut!

jag vågade inte klippa i ngt av mina "riktiga" tyger utan den är i vit lakansväv. som en prototyp kan man säga. har inte riktigt bestämt mig för om den ska fortsätta vara vit (lite nattlinne-känsla på den nu) eller om jag ska färga den. har inte heller bestämt om ärmarna ska få va med eller ej. det blir fint både med och utan. kanske får bli två. fickor ska det bli ialla fall. kanske i något annat tyg...

idag har M och jag varit förlovade i åtta år. han, som inte brukar skämma bort mig med romantik direkt, kom hem med en bukett med röda och vita pioner och rosa stjärnflocka. två av mina favoritblommor! tillsammans med prästkragar som jag har hela trädgården full av. de är underbara vad än häst-vännen säger, så det så!


tillagt senare: här är buketten! andra bilden är tagen efter ngra dagar...